Zomerinspiratie opdoen met DOT

0
6231
Zomerinspiratie met DOTbusiness

Jaaaa, de zomer komt eraan! En met alle versoepelingen én de mogelijkheden voor een (buitenlandse) vakantie in het vooruitzicht kijken we daar allemaal meer dan ooit naar uit. Op zoek naar inspiratie voor een goed boek, een fijn festival, een leuke activiteit met de kinderen of een smakelijk recept? Wij delen graag onze zomerinspiratie met jullie.

Profielfoto van Petra Homan

Petra: schatten zoeken

“Het allerliefst ga ik met mijn jongens (7 en 9 jaar) erop uit in de natuur. Wandelen zonder doel is wat doelloos en daarom doen wij al jaren aan geocaching; oftewel schat zoeken, oftewel wandelen met een doel! Je kiest een mooi gebied. Wij kiezen meestal voor de bossen. Je kijkt op de site of er mooie cachewandellingen zijn uitgezet en je gaat aan de slag. Los puzzels op, ga op zoek naar aanwijzingen, en reken de juiste coördinaten uit. Alle opgaven goed? Dan word je beloond met het vinden van de schat. En echt, ze zijn er in alle soorten, maten en lengtes. Van simpele caches waar je zo naar toe wandelt tot uitgebreide puzzeltochten. Daar maak je mij heel blij mee. We hebben er dan ook al bijna 1.000 gevonden. Kijk maar eens op geocaching.com. Ze liggen over de hele wereld verstopt!”

Profielfoto van Nannette Verschoor

Nannette: even helemaal weg met een boek

“Lezen is voor mij echt een cadeautje. Ik maak er niet altijd genoeg tijd voor, maar kan helemaal blij worden van een uurtje wegdromen bij een mooi verhaal. Lange zomeravonden maken lezen extra aantrekkelijk. Waar ik in de winter vaak kies voor een non-fictie boek dat me inspireert of waar ik kennis uit haal, geniet ik in de zomer het liefst van een boek dat me helemaal meesleept. Een goeie thriller bijvoorbeeld van Harlan Coben. Hij schreef er heel wat, dus keuze genoeg. Ik ben zelf van plan me onder te dompelen in zijn nieuwste boek, ‘Win’. Ben je niet echt een lezer? Goed nieuws, want een aantal van zijn boeken is als serie bij Netflix te zien!”

Karin: festivals mogen weer!

“Een van mijn grootste passies is bloggen over live muziek en festivals. Ik woon in Den Haag en kijk erg uit naar de zomerfestivals in het Haagse Zuiderpark of op het strand. Ik vind het heerlijk op de fiets te stappen om daarna met je blote voeten in het zand te dansen bij goeie live muziek. Of met een drankje en wat vrienden, collega-bloggers en fotografen in een park rond te dwalen lang diverse podia op zoek naar nieuwe bands. Helaas gaan veel festivals niet door, maar laten we extra genieten van bijvoorbeeld Live on the Beach, the Crave of Den Haag Outdoor. Op jitters.nl vind je updates en blogs van Haagse bloggers en fotografen over festivals en events in de regio Haaglanden.”

Profielfoto van Hanna Beukers

Hanna: tijd voor salades

“De zomer staat voor mij gelijk aan veel salades eten! Lekker lichte maaltijden, waar je niet teveel moeite voor hoeft te doen. Voor zwoele zomeravonden maak ik graag van tevoren een salade om na het werk van te genieten tijdens de zonsondergang op het strand. Een van mijn favoriete salade combinaties is veldsla met cherrytomaat, courgette, lente-ui, puntpaprika, komkommer, dadels en geroosterde zonnebloempitten. Voor de dressing gebruik ik vaak tahinpasta, olijfolie, citroensap en wat zout/peper. Even mixen in een bakje en klaar. Heerlijk! Tijdens het kokkerellen vind ik het lekker om naar een podcast te luisteren; Eetgeheimen van Miljuschka is zeker een luistertip. En voor wie het leuk vindt: op mijn Instagram pagina @hanwateetjedan deel ik nog veel meer tips en inspiratie rondom eten.”

Profielfoto van Dennis Wiegman

Dennis: met een biertje op het terras

“Ik verheug me op een zomer met lekkere temperaturen en een heerlijk zomers biertje op een terras. Mijn ideale plek daarvoor, bij voorkeur in combinatie met een goed gesprek, is voor sommigen misschien een verrassende. Bij Het Experiment van Lijm en Cultuur zit je heerlijk buiten, met je voeten in het gras, en kijk je uit over de Schie naar de voorbijvarende boten. In het gebied is volop bedrijvigheid, er gebeurt daar ontzettend veel en toch is het een plekje waar je heerlijk tot rust komt. En mocht er een buitje overkomen, dan verhuis je gewoon naar binnen. Een echte aanrader voor iedereen die eens iets anders zoekt.”

Profielfoto Linsey van Iepenbrink, medewerker marketing- communicatiebureau DOTbusiness

Linsey: film kijken zonder geroezemoes

“Inmiddels hebben de meesten van ons al wel een keer (of twee) op het terras gezeten. Maar we weten ook dat de zon niet elke dag schijnt in ons kikkerlandje. Een goed moment om weer eens naar de bioscoop te gaan. Als filmliefhebber heb ik dit natuurlijk meteen uitgeprobeerd. Nu naar de film gaan is misschien zelfs beter dan voorheen. Slechts een derde van de stoelen mag bezet zijn, dus je hebt drie keer minder geroezemoes. En de rijen voor de snacks zijn ook een stuk korter. Mijn filmtip: De Slag om de Schelde. Over de vergeten slag in Zeeland uit de Tweede Wereldoorlog, waar toch zo’n 10.000 mensen om het leven kwamen. Dit is een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt. Maar dat is ook niet gek als je Tom Felton, beter bekend als Draco Malfoy in Harry Potter, weet te strikken als een van de hoofdpersonen.”

Profielfoto van Sabine van Meeteren

Sabine: buiten ontbijten

“Ontbijten aan het strand, in het bos of ergens anders in de natuur waar de frisse wind door je haren waait. I love it! Voetjes in het zand en jezelf laten verwennen. Kijken naar de golven, een duik nemen en daarna koffie en lekkers. Daarom ben ik fan van Aafke en haar buitenontbijtjes. Bij een beetje lekker weer fietst ze overal naar toe om je te laten genieten van haar heerlijke zelfgemaakte ontbijtjes. Elke keer verrast ze je weer met iets anders en het is altijd lekker. En als ze niet in de natuur is te vinden, dan staat ze in haar eigen BIJ keuken, waar je terecht kan voor take-away ontbijt. Haar website vertelt je precies waar ze te vinden is.”

Profielfoto van Demi Wiegman

Demi: genieten van cultuur

“Licht uit, spot aan! Het is voor mij pure ontspanning om in een theaterzaal te zitten en te genieten van een voorstelling. Al je gedachtes mogen uit en je hoeft je alleen te focussen op wat er op het podium gebeurt. Een heerlijk gevoel. Dit was door alle maatregelen heel lang niet mogelijk, maar nu gaat alles langzaam weer open. Mijn tip voor de zomer? Zoek het programma aanbod van de theaters in de regio eens op. Normaal gesproken is de zomer-break al bijna aangebroken, maar veel theaters bieden tijdens de aankomende vakantie toch verschillende voorstellingen. Ook leuk: een voorstelling in de buitenlucht. Zo heeft het Zuiderparktheater in Den Haag de hele zomer door voorstellingen voor jong en oud. Veel plezier.”