Aan de slag als stagiaire

0
2171
Aan de slag als stagiaire

Misschien hebben jullie mij afgelopen tijd al eens gezien op LinkedIn of op kantoor. Tot eind mei werk ik als nieuwe stagiaire bij DOTbusiness. Graag stel ik me kort aan jullie voor.

Ik ben Eline Arendse, 18 jaar oud en ik studeer Crossmediale communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Crossmediale communicatie is een opleiding waar je van alles leert over het schrijven van teksten, het opstellen van campagnes, het werken met Adobe, het organiseren van evenementen en allerlei andere zaken rond marketing en communicatie. Het lijkt erg veel op een communicatie opleiding alleen is deze korter en meer op de praktijk gericht. Na 2 jaar hoop ik dan ook mijn hbo Associate degree te halen.

Zelf kom ik eigenlijk helemaal niet uit Delft. Ik woon namelijk in Zeeuws Vlaanderen; een mooi gebied helemaal onderin in Zeeland, tegen de grens van België. Jammer genoeg is het een krimpend gebied en moet ik voor school wekelijks reizen richting de Randstad. Door de week zit ik daarom ook op kamers bij mijn tante in Hendrik-Ido-Ambacht. In de weekenden ga ik naar huis. Dat betekent wel dat ik wekelijks een reis maak die nog langer duurt dan met de Thalys van Rotterdam naar Parijs. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om af te spreken met vriendinnen, te bakken, te shoppen of een leuke film of serie te kijken.

Als 2e jaars doe ik dit jaar een afstudeer stage. Na een eerdere stage bij BK bouw- en milieuadvies leek het me leuk om dit keer meer te leren bij een communicatiebureau. Via, via kwam ik bij DOTbusiness terecht, waar ik met open armen werd ontvangen!

De komende periode zal ik daarom met het gezellige team meelopen en een stageopdracht uitvoeren, met als doel het in kaart brengen van verbeteropties voor de communicatie van DOTbusiness. Onderdeel hiervan is ook een lezersonderzoek onder Delft.business lezers. De resultaten uit dit onderzoek ga ik vervolgens omzetten in tips en adviezen hoe dit in de praktijk toe te passen. M’n eerste weken zitten er al weer op. Ik heb het hier prima naar m’n zin en verheug me op een leuke tijd. Wie weet tot binnenkort!