De vraag

“Kunnen jullie ons helpen en ondersteunen bij het opzetten van communicatiemateriaal voor vastgoedbeurs Provada 2022? Gemeente Rijswijk neemt deel aan de stand van de Verstedelijkingsalliantie (VA) samen met Leiden, Zoetermeer, Delft, Schiedam en Dordrecht. Iedere gemeente krijgt in deze stand de mogelijkheid zichzelf te presenteren. Een van de zaken die we nodig hebben, is content voor op de tv schermen op de stand. Iedere gemeente heeft een eigen tv scherm om een video-loop af te spelen. Kunnen jullie ons helpen met het maken van een video waarop we de vijf belangrijkste projecten binnen onze gemeente kunnen laten zien?”

Ons antwoord

De video moest binnen een maand worden aangeleverd. In verband met deze tijdsdruk hebben we nieuwe beelden gemaakt van de vijf projecten, die we aanvulden met bestaande impressies, dronebeelden en foto’s. Dit zorgde voor afwisseling. Daarnaast voegden we per gebied facts, feitjes en een call to action toe richting vastgoedondernemers en projectontwikkelaars. Naast de video hebben we per project een visitekaartje gemaakt, inclusief QR-code met een link naar specifieke informatie over het project. Op de stand werden deze uitgedeeld aan geïnteresseerden. Om ervoor te zorgen dat de video van de projecten ook gedeeld kon worden via social media hebben we deze ook opgeknipt in vijf korte stukjes van één minuut.

Leuk voor Gemeente Rijswijk

Binnen een maand lag er een kant-en-klare video klaar die vijf projecten binnen de gemeente zichtbaar maakte. Tijdens de Provada kregen vastgoedondernemers en projectontwikkelaars een beeld van wat er zich afspeelt en de content van de video kon ook op de (social) mediakanalen van de gemeente gedeeld worden.

Leuk voor DOTbusiness

Een spoedklus is leuk en lastig, want er zit tijdsdruk op. Het voordeel van deze opdracht was dat we het gebied en de stad goed kennen. Daarnaast was dat er één contactpersoon vanuit de gemeente, die ook mandaat had om beslissingen te nemen. Dit zorgde voor korte lijnen, waardoor we snel konden schakelen en de klus binnen de afgesproken planning was geklaard.