Connected – Bram Reijke ontmoet Micha de Bie

De rode draad van DOTbusiness

Wij worden blij van lijntjes leggen en mensen aan elkaar verbinden. Dat doen we via ons ondernemersmagazine Delft.business en de lanceringen, backstage tours en netwerkmomenten die daarbij horen. En natuurlijk door alle kopjes koffie die we initiëren. Dit levert bijzondere samenwerkingen, onverwachte ontmoetingen en mooie verbindingen op.

Bram en Micha

Het lijntje tussen de twee was snel gelegd, want een gedeelde passie bleek de sleutel tot een mooie samenwerking. Bram Reijke, manager Site Affairs bij DSM, en kunstenaar Micha de Bie raakten aan de praat tijdens de lancering van de allereerste editie van Delft.business, maart 2017. Die onverwachte ontmoeting, leidde uiteindelijk tot een fraai kunstwerk op de 100 meter lange stenen muur van de Frisloods van DSM aan de Wateringseweg in Delft.

Over de wandschildering

Transitie

Herfstkleuren zijn vaak betoverend mooi, het groen verandert naar rood, bruin, oranje en geel. Bomen maken zich klaar voor de winter. Het wordt korter licht en langer donker. Herfst is de periode waarin de transitie wordt ingezet. Dat is exact wat op dit stuk ‘niemandsland’ aan de Wateringseweg ook gebeurd. Het is het overgangsgebied van de ene naar de andere stad, waar het wonen verandert naar werken en andersom.

Monumentale bomen

Bijzondere bomen kunnen een monumentale status krijgen. Op de Nieuwe Plantage en in het Kalverbos, de twee straten tegenover de wandschildering, staan veertien oude, zeer karakteristieke monumentale bomen die deze straten een speciale uitstraling geven. Dit zijn de beuk, Canadese populier, esdoorn, gewone plantaan, hemelboom, Hollandse iep, Hollandse linde, Kaukasische vleugelnoot, Noorse esdoorn, rode paardenkastanje, valse christusdoorn, winterlinde, witte paardenkastanje en zilverlinde. De bladeren van deze bomen zijn terug te zien in de wandschildering.