Nieuwe medewerker: Karin Hopster

0
4717
Nieuwe medewerker - Karin Hopster

Sinds 4 januari is Karin Hopster marketeer en contentspecialist bij DOTbusiness. Met haar ervaring en enthousiaste persoonlijkheid is zij de versterking die DOT zocht. Wie is Karin? Wat heeft zij hiervoor gedaan? En wat gaat zij bij DOT doen? Karin stelt zichzelf voor.

Even voorstellen

Sinds mijn jeugd heb ik een passie voor schrijven. Ik leerde mijn fantasie en gebeurtenissen om te zetten in gedichten en verhalen. In 2004 studeerde ik af in Communicatie en Journalistiek, werkte als redacteur en communicatiespecialist, verdiepte me in marketing en cms en maakte diverse functionele websites. Zo leerde ik mijn basis als tekstschrijver uitbreiden tot een buiten de kaders denkende webredacteur, contentspecialist en communicatieadviseur.

Communicatieadviseur en webredacteur

In 2011 ging ik het avontuur als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur aan. Ik schreef teksten voor organisaties en particulieren, verdiepte me in de organisaties, vernieuwde, paste aan en had als doel: de verhalen achter de situaties te laten leven. Maar het bleef niet bij schrijven alleen; ik maakte nieuwe websites, zorgde voor social media, schreef nieuwsbrieven en communicatieplannen. Na bijna tien jaar zijn de tijden veranderd, zowel privé als in de wereld, en ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb nu mijn plek bij het leuke team van DOT gevonden en hoop hier nog veel te leren en mijn kennis te delen.

Reizen, roots en livemuziek

Ik ben geboren in Zoetermeer als dochter van een Australische moeder en een Nederlands-Indische vader, studeerde in Leiden en heb sinds 1998 mijn thuis gevonden in Den Haag. Mede door mijn ‘roots’ reis ik graag. In 2017/2018 maakte ik een wereldreis van een half jaar met mijn twee kinderen (toen 4 en 6 jaar) en toenmalige partner. We verhuurden ons huis, schreven ons officieel uit in Nederland en gingen het avontuur aan. Ruim 2,5 maand reisden we een groot deel van het diverse Amerika rond, 1 maand door het ruige Mexico, bezochten familie in Australië en eindigden 2 maanden reizend door de twee eilanden van prachtig Nieuw-Zeeland. En wat leer je zelf, maar vooral ook kinderen veel van zo’n reis! Eenmaal terug pakte ik mijn andere grote passie op: bloggen over live muziek. In 2018 startte ik bloggersplatform Jitters (www.jitters.nl) op en ging elk live muziekevent in Den Haag en omstreken af. Wat een wereldtijd was in een stroomversnelling, stond door corona net zo plotseling weer stil.

Ik hoop natuurlijk dat we, naast gezond blijven, gauw weer mogen reizen en naar live events kunnen. Ik heb een zwak voor alles wat ook maar Australisch klinkt. Maar mijn guilty pleasure is toch echt wel Jett Rebel…

Fotocredits: Ron van Varik