Lancering Rijswijk Special

0
272
Uitreiking ondernemersmagazine Rijswijk Special

Het was een droom om de eerste Rijswijk Special te lanceren in het gloednieuwe gebouw van het Europees Octrooibureau (EPO). Bovenop het immense glazen gebouw keken de genodigden uit over Rijswijk. Mede dankzij de inspanningen van Bedrijven Belangen Rijswijk (BBR) kon deze Rijswijk Special bij het EPO gepresenteerd worden aan de genodigden die aanwezig waren.

De presentatie van het magazine en de aansluitende borrel. Peter Hartevelt, voorzitter BBR, stelde het nieuwe bestuur voor en vertelde over hun werkwijze en plannen voor 2019 en de projecten waar zij met ondernemers, onderwijs en gemeente mee aan de slag gaan. De gastheer van de middag, Gerry van Dooren, director Information and Communication Technology EPO, deelde al zijn kennis over deze organisatie die officieel op Europees grondgebied staat. EPO heeft als publieke functie het oordelen van octrooien. De organisatie bestaat uit 7.000 medewerkers waarvan 4.200 op het hoofdkantoor in München zijn gestationeerd en 2.800 in Rijswijk. In 2017 ontving het Europees Octrooibureau een nieuw recordaantal van bijna 166.000 Europese octrooiaanvragen.

Het allereerste exemplaar van de Rijswijk Special werd overhandigd aan Armand van de Laar, wethouder Economische Zaken van de gemeente Rijswijk, die zijn visie op ondernemen in Rijswijk gaf. ‘Soms moeten we als gemeente ondernemers op weg helpen, een andere keer tonen ondernemers zelf initiatief om het ondernemersklimaat prettiger te maken.’ Waarmee hij refereerde aan het verhaal van Jan Brugman (Industrieschap Plaspoelpolder) en Roger Pels (Cavero) in het gloednieuwe magazine. Bij het verlaten van de zaal kregen alle genodigden een exemplaar van de Rijswijk Special mee, die wederom in juni en december 2019 wordt uitgegeven als Special aan Delft.business. Vahideh Shemshad, sales executive van Best Western Plus Grand Winston, was dubbel gelukkig met haar magazine. Zij vond in haar exemplaar het Gouden Ticket waarmee zij de rubriek ‘Mijn Agenda’ won die in de volgende Rijswijk Special wordt gepubliceerd. Tijdens de borrel werden verhalen gelezen, kennis gedeeld en nieuwe contacten gelegd. Het perfecte vliegwiel voor dit mooie Rijswijkse avontuur in het nieuwe jaar!