Google Mijn Bedrijf

0
2158
Google Mijn Bedrijf Blog

Google Mijn Bedrijf is uw online visitekaartje

Doe het maar eens. Googelen op je eigen bedrijf. Welke resultaten zie je aan de rechterkant van de pagina? Google is dé zoekmachine waar de meeste mensen hun zoekopdracht starten. Bedrijf is een gratis tool van Google waarin u al uw bedrijfsgegevens kwijt kunt. Denk aan het vestigingsadres, het telefoonnummer, uw openingstijden, etc. Google maakt meteen een koppeling met Google Maps en Street View. Zorg ervoor dat de informatie in Google Mijn Bedrijf up-to-date is, zodat (potentiële) klanten u kunnen vinden en meteen beschikken over de meest recente bedrijfsinformatie.

Direct Klantcontact

Naast adresgegevens, openingstijden, telefoonnummer en webadres biedt Google Mijn Bedrijf nog meer opties om uw bedrijf goed op de kaart te zetten. Een van de belangrijkste is de mogelijkheid recensies te laten zien. Uw klanten kunnen een reactie op Google achterlaten over uw bedrijf. Natuurlijk gaat u voor een goede recensie. Maar een klant kán ook wel eens een negatieve review geven. Zorg ervoor dat u altijd reageert. Ook op negatieve reacties of recensies. Dat kan lastig zijn, maar het geeft uw bedrijf wel een positieve uitstraling. U neemt uw klanten serieus. Bovendien krijgt uw klant een melding wanneer u op een reactie reageert. Direct klantcontact dus. Dat biedt mogelijkheden!

De kans is groot dat klanten de beoordelingen van uw bedrijf controleren voordat zij tot aankoop overgaan. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk positieve reviews te verzamelen. Deze worden zowel in Google als in Google Maps weergegeven. Vraag daarom uw klanten actief om een recensie over uw bedrijf op Google achter te laten.

Een andere mooie functie binnen Google Mijn Bedrijf is het plaatsen van berichten (‘posts’). Hier kunt u eenvoudig nieuwtjes toevoegen aan uw vermelding. En aanbiedingen, producten of bijvoorbeeld evenementen toevoegen. Posts blijven zeven dagen zichtbaar, evenementen worden weergegeven totdat het evenement is afgelopen.

Is Google Mijn Bedrijf nou echt belangrijk?

Ja! Kijk maar eens in je website-statistieken. Ik durf te beweren dat de meeste bezoekers van je website daar terecht zijn gekomen via Google. Meer onderbouwing is denk ik overbodig 😉

Up-to-date

Hoog scoren in Google: dat willen we dus allemaal. Zorg er in ieder geval voor dat uw Google Mijn Bedrijf-pagina up-to-date is. Want zeg nou zelf: u belt toch ook eerder dat restaurant met die mooie foto’s, waarvan meteen duidelijk is wat u er kunt eten en dat goede kritieken krijgt?